HTML

Amit már tanultam az iskolában...

Orvos és beteg között híresen rossz a kommunikáció, ma Magyarországon. Ezzel a bloggal az a célom, hogy tanulmányaim során felszedett tudásanyagból eljuttassak "laikusoknak" releváns információkat az egyes (akár őket is érintő) betegségekkel kapcsolatban. Mindezt (remélem) közérthető nyelven...

Bevezetés

2010.11.27. 00:45 montvaid

Én (jelenleg) egy ötödéves orvostanhallgató vagyok a budapesti Semmelweis Egyetemen az Általános Orvosi Karon. Szinte állandóan azt látom, hogy rengeteg pénzt és időt lehetne megspórolni (egyébként az élet majdnem minden területén), ha egy kicsit többet áldoznánk a kommunikációra és a szervezésre. Minden nap szembesülök azzal a problémával, hogy a beteg elégedetlen az orvossal ("Áh, dehogy vettem be a gyógyszereket, ki se váltottam őket! Nem ért hozzá ez az orvos!") és az orvos elégedetlen a beteggel ("Marinéni 10 miligrammot vett be 100 helyett, és csodálkozunk, hogy nem gyógyul..."). A problémák legtöbbjét viszonylag egyszerűen lehet(ne) orvosolni, ha az orvos egy kicsivel több időt szánna arra, hogy rendesen elmagyarázza a betegnek, hogy mit, mikor, hogyan kell csinálnia és miért.

Úgyhogy arra gondoltam, hogy létrehozok egy blogot, melynek minden egyes hozzászólása egy-egy betegséggel foglalkozik. Leírom, hogy mi a betegség (tünetek, élettani háttér, stb..), mitől és hogyan alakulhat ki, és ezen hogyan lehet segíteni. Illetve minden olyan információt igyekszem kiadni magamból, ami érdekelheti a tisztelt olvasóközönséget (potenciális betegeket).

Ha bárkinek bármivel kapcsolatban kérdése lenne, kérem az illetőt, ne habozzon megkérdezni! Legjobb tudásom alapján igyekszem rá válaszolni! Elérhetőségeim: ez a blog (kommentként bármelyik post után), illetve a montvai pont david kukac yahoo pont com. Ide várom a(z értékes, építőjellegű, nem feltétlenül pozitív) véleményeket is!

Kellemes időtöltést kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: bevezetés elérhetőség a blog célja

A bejegyzés trackback címe:

https://amitmartanultamaziskolaban.blog.hu/api/trackback/id/tr22475983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása